Talentmanagement

Strategisch talentmanagement wordt steeds belangrijker. De economische ontwikkelingen dwingen organisaties ertoe om flexibiliteit en veerkracht in te bouwen in het menselijke kapitaal. Pas als een medewerker zijn kwaliteiten ook daadwerkelijk inzet om het doel van de organisatie te bereiken, wordt zijn talent effectief. En iedereen heeft talent!. Het gaat erom hoe je als medewerker het talent ontwikkelt en daar speelt een werkgever een belangrijke rol in.

4d71adbd977996afb32543d91be09fc9 

 

Het creëren van een optimale employee experience is van strategisch belang. Het draagt bij aan een perfecte onboarding van nieuwe medewerkers en voor het "binden" van talenten aan de organisatie. In het ideale geval zorgen betrokken medewerkers voor betrokken klanten en daarmee voor groei van de organisatie.

Medewerkers die zich gelukkig voelen presteren beter en dragen positief bij aan het resultaat van de organisatie. Maar waarom is de ene medewerker gemotiveerder/gelukkiger dan de ander? Hoe kan je dat als organisatie beïnvloeden? Het verschil wordt bepaald door de HR strategie bewust te richten op talentmanagement, het ontwikkelen en inzetten daarvan. Het vinden van de juiste match tussen "vraag en aanbod" is de essentie van talentmanagement. Naast gesprekken over de performance van medewerkers gaat het dan ook om de werving & selectie van talent, de ontwikkelplannen en hoe talentmanagement is geborgd in het leiderschap van de hele organisatie. 

Moduzz denkt graag met u mee om Talentmanagement vorm te geven in uw organisatie.